הדרכת הורים - כיצד עובד התהליך?
במהלך החיים אנו נתקלים באתגרים שונים בגידול הילדים. עסוקים בדילמות ושאלות רבות ולא תמיד בטוחים בדרך בה אנו מתנהלים עם/ מול ילדינו. הרי בינינו, מי לא מהרהר לעצמו "הבטחתי לעצמי שלא אתנהג כך" או "הלוואי וזה היה מתנהל אחרת" ועוד שאלות ותהיות רבות של בעיקר "איך הגעתי למצב הזה?".
אין ספק שזה מערער אותנו. אך אל תאמרו נואש!
כמדריכת הורים אני כאן בדיוק למטרה זו. לעזור לכם/ן לצאת מהסיטואציה הזו ולהצליח לנהל שגרת חיים איכותית ובריאה מול ילדיכם/ן. לפעמים צריך לקבל הכוונה, הדרכה או אפילו כמה טיפים קטנים שיסדרו את המצב.
אז איך עושים זאת? שאלה מעולה!
בואו נתחיל!
המפגש הראשון
המפגש הראשון בהדרכת הורים הוא מפגש היכרות ותיאום ציפיות האורך כשעה וחצי. מפגש פרונטאלי בקליניקה או באמצעים טכנולוגיים (נתון לשיקולכם).
במידה וקיימים שני בני זוג, העדיפות תהיה ששניהם יגיעו למפגש, מהסיבה הפשוטה שחייב להיות יישור קו מחשבתי בבית. מסרים סותרים יבלבלו את הילד/ה ויגרמו לתהליך ארוך יותר.
טרם המפגש אני מבקשת מכם למלא שאלון מידע קצר. השאלון עוסק בעיקרו בפרטים "יבשים", כמו פרטים אישיים שלכם ושל הילד/ה. מעבר לכך, אתם מוזמנים לכתוב גם את המצב המצוי והרצוי או כל דבר רלוונטי לדעתכם.
מילוי השאלון מצמצם את זמן ההיכרות הראשונית ומפנה לנו זמן רב יותר להתעסק בעיקר- כמדריכת הורים חשובה לי מאוד היכרות אישית מעמיקה (מהם הצרכים והרצונות שלכם וילדיכם?), להבין את האתגרים איתם אתם מתמודדים כמשפחה ולהכין תכנית עבודה להמשך.
לאחר שהבנתי את סיבת הפנייה ואספתי את כל המידע הרלוונטי, אני עונה לכם על כל מה שמטריד אתכם ובונה תכנית אישית שתלווה אותנו במפגשים הבאים (כמובן שהתוכנית דינמית ויכולה להשתנות בהתאם לפידבקים מצד המשפחה).
במהלך המפגש אתם מקבלים כלים להתמודדות עם האתגרים, כאשר כבר בסיומו של המפגש אתם יכולים ליישם.
המפגשים הבאים
לאחר כשבוע, אנו נפגשים שוב (העדיפות לחלון הזמנים בין מפגש למפגש הוא שבוע). בניגוד למפגש הראשון, כל מפגש אורך שעה.
במפגשים הללו אנו מנתחים יחד, האם המשפחה הצליחה ליישם את הנאמר במפגש הקודם? במידה וכן, האם נגרמו שינויים? במידה ולא, אנו נבצע ניתוח לסיבות שגרמו לחוסר ההצלחה ונמשיך בפגישות על פי הצורך.
חשוב לי להסביר- הפתרון/ המצב המיוחל אינו מגיע תוך מפגש אחד, וזה בסדר.
אנו רגילים לעבוד באופן אוטומטי. רגילים להגיב בדרך דומה בה הגיבו לנו בילדותנו. הדרך הזו לא תשתנה ביום וכנראה גם לא בשבוע. אך המטרה היא להגיע להבנה ושינוי במהלך מפגשי הדרכת ההורים. זהו תהליך שאנו צריכים להיות "פתוחים" לו. לשנות הרגלים שטבועים בנו שנים רבות- וזו אחת המשימות שלי כמדריכת הורים.
אני כאן בשבילכם לכל התייעצות או שאלה
מוזמנים לקרוא תגובות של משפחות שעברו איתי את תהליך הדרכת ההורים